22 фебруар 2012

Basel šokirao Bavarce!

Prvu ozbiljniju priku na susretu imao je Bayern. Na dodavanje Robbena, Ribery dva puta šutira u golmana Basela Sommera, a svoju dominaciju u prvih petnaest minuta Bayern je potvrdio sa još jednom prilikom Riberyija u 12.minuti. Izbjegao je ofsajd zamku, no Sommer je ponovo bio uspješniji. A onda je usljedila mnogo bolja igra Basela.

Prvu veliku priliku propustio je Streller kada Neur brani njegov udarac, da bi već u narednom napadu nakon kornera Dragović uz pomoć Neura pogađa stativu. Basel je nakon toga pogodio i prečku. U 19. minuti Alexander Frei odlično šutira, lopta završava na prečki gola domaćih, da bi u nastavku akcije Shaqiri uputio udarac, no Neuer siguran.  U žestokom tempu, Bayern do kraja prvog poluvremena propušta još dvije izgledne prilike. Dalekometne pokušaje Alabe i Riberyja brani Sommer.

U nastavku susreta Bayern ponovo nešto konkretniji. Prvu priliku je propustio Tony Kroos u 49. minuti, no njegov udarac završava pored gola domaćih. Alaba je ponovo dobro šutirao u 51. minuti, ali lopta odlazi tik uz stativu gola Basela.

Odličnu Bayern je propustio Arjen Robben u 64. minuti, kada loše izvodi slobodan udarac sa dvadeset metara, a u nastavku akcije Lahm šutir au Sommera. Sommer se ponovo istakao u 57. minuti kada fenomenalno brani dalekometni udarac Lahma. Fenomenalni Sommer ponovo je  maestralno reagovao u 72.minuti. Sudije nisu vidjele ofsajd Gomeza koji izlazi jedan na jedan sa Sommerom, no mladi golman Basela fantastično brani njegov udarac.

U 86. minuti erupcija oduševljenja na St. Jakobu. Zoua je sjajno asistirao, a mladi Valentin Stocker pogađa za vodstvo Basela od 1:0, što će se ispostaviti kao gol koji je donio pobjedu Baselu.

Do kraja susreta Bayern nije imao ozbiljniju priliku za izjednačenje, dok su se domači fudbaleri uspješno odbranili, te sa prednošću od jednog gola idu u Minhena na revanš.

Нема коментара: