23 фебруар 2012

Lille minimalnim rezultatom slavio protiv Sochauxa

 Tri zaostala susreta 22. kola francuskog Le Championnata odigrana su večeras. Aktuelni prvak Lille je s minimalnih 1:0 slavio kod Sochauxa.

Sochaux je iz kola u kolo sve bliži drugoj ligi. Ekipa koju predvodi bh. stručnjak Mehmed Baždarević nastavila je niz bez pobjeda. Večeras im je bila 11. uzastopna utakmica u kojoj nisu slavili.

Lille je dosta teško stigao do tri boda. Presudio je Nolan Roux, sjajno ovozimsko pojačanje kluba, pogotkom u 76. minuti. Lille je smanjio ionako velik zaostatak za PSG-om i Montpellierom. Sada su na 45 bodova, pet manje od Montpelliera, odnosno šest PSG-a.

Caen je preokretom došao do pobjede nad 18-plasiranim Auxereom. Roy Contout je u 59. minuti zabio za radost gostiju, ali su domaći fudbaleri svojim navijačima priredili preokret preko Kanide Traorea i Livia Nababa.

Noć je obilježio Pierre-Emerick Aubameyang, napadač St. Etiennea. Gabonski reprezentativac postigao je hat-trick u pobjedi domaće momčadi nad Lorientom. Jednom se u strijelce upisao i Bakary Sako, a golove za goste postigli su Arnold Mvuemba iz penala i rezervista Mathias Autret.

Le Championnat, 22. kolo:

Caen - Auxerre 2:1 (Traore 71, Nabab 77/ Contout 60)
Sochaux - Lille 0:1 (Roux 76)
St. Etienne - Lorient 4:2 (Aubameyang 56, 68, 90, Sako 88/ Mvuemba 49, Autret 75)

Нема коментара: