21 фебруар 2012

Remi Reala u Moskvi!

Real Madrid je u Moskvi na Lužnjiki stadionu vodio 1:0 nad domaćim CSKA-om do sudijske nadoknade, a onda su Moskovljani preko Wernblooma došli do izjednačenja i tako otežali posao Kraljevima pred revanš.


Real je na otvaranju utakmice zaprijetio preko Fabija Coentraa, koji ipak nije uspio precizno uposliti svoje suigrače. U sedmoj minuti CSKA je uzvratio preko talentiranog Džagoeva, ali je njegov volej otišao daleko pored gola.

Nakon petnaest minuta igre, povrijedio se gostujući napadač Karim Benzema, pa je Jose Mourinho u igru poslao Gonzala Higuaina. U 16. minuti dvije velike prilike za goste, domaći golman Čepčugov obra puta brani. Prvo je zaustavio Higuainov udarac, a potom i odbijanac Samija Khedire.

Kraljevi su poveli u 26. minuti preko svog najboljeg igrača i prvog strijelca, Portugalca Cristiana Ronalda. Odbrana Moskovljana ne uspijeva očistiti loptu u svom šesnaestercu nakon ubačaja Conetraa s lijevog boka, Tošić je zakasnio, a Ronaldo postigao 36. ovosezonski pogodak u 35. utakmici. Ukupno je to bio njegov 123. gol za Real u 124. utakmici.

Real je nastavio prijetiti po plastičnom travnjaku i hladnom vremenu, ali su se Rusi uspjeli odbraniti do poluvremena, pa su Mourinhovi izabranici na odmor otišli "samo" s jednim golom prednosti.

U šestoj minuti nastavka nova velika prilika za Madrižane. Callejonu je loptu servirao Ronaldo, no Španac je promašio. Nedugo nakon toga Callejon opet puca, raspoloženi golman domaćih brani.

Ronaldo je u 61. minuti pokušao dalekometnim pokušajem povećati prednost, ali šutira preko gola. U 69. minuti rezervista Honda je gađao iz slobodnog udarca, no to je bilo bezopasno po sigurnog Casillasa.

Pokušao je kraljevski tim do kraja povećati prednost za mirniji revanš, ali je Čepčugov zaustavio najprije udarac glavom Ramosa nakon centaršuta Oezila, a onda i Ronaldov nezgodni udarac.

A onda je uslijedila kazna za promašaje. Pontus Wernbloom je matirao Casillasa za veliko slavlje u Moskvi.


Нема коментара: