21 фебруар 2012

Napoli porazio Chelsea!

Veliki preokter u Napulju Chelsea vrlo lako ispusio vodstvo, Napolitanci sa tri gola ispratili Plavce u London.
Može li gore od ovoga? Vjerovatno se pitaju navijači londonskog kluba nakon još jedne katastrofalne Partije njihovog kluba. Tokom čitave utakmice Napoli je bio mnogo konkretniji rival na terenu, igraci kluba sa Vezuva pokazali su veliku želju i veoma zasluženo došli do velike prednosti pred revanš U zapadnom Londonu.

U prvih 20 minuta Napoli propišta dvije sjajne prilike za vodstvo, prvo je Cech uspio skinuti Cavaniju zicer u devetoj  minutu utakmice a nakon toga svoj sut je oprobao i Lavezi ali ništa od gola.

Chelsea dolazi do vodstva u 27 minutu golom Španca Huana Mate nakon velike greške kapitena Napolitanaca Paola Cannavara koji je nakon centaršuta Sturridge vrlo nespretno uspio proturiti loptu Mati koji je nesmetan sa 5 metara matirao nemoćnog De Santisa.

Radost malobrojnih navijačima  Bluesa na  Sao Paolo staijonu je prekinuta nakon samo desetak minuta.. Lavezzi  sa ruba kaznenog prostora uspijeva uputiti neobranjiv šut u okvir Cechovog Gola.
1-1 38 minut.

Chelsea se pokušavao brzo oporaviti od primljenog gola. Izdvajamo pokušaj Ramiresa koji se uspio odvojiti od svojih čuvara i nesmetano šutirati ali Brazilac ipak šutira vrlo neprecizno. Ovo je vjerovatno bila najbolja šansa igrača Chelseaja na ovom meču.

Nakon gola domaćina nastaje velika radost na tribinama. Edison Cavani daje još jedan razlog za radost navijačima Napolija nakon centaršuta Inlera, Urugvajac je bio ječi u duelu od Ivanovića i uspio je proturiti loptu u suprotni ugao Cechovog gola. Njegov 5 go u 7 mečeva u LP ove sezone.

Drugo poluvrijeme nam donosi terensku dominaciju igrača Chelseaja koji su imali par poluprilika ali ništa konkretno. Malouda je sa par loših centaršuteva upropastio 2 akcija gostiju.

U 55-om minutu nevjerovatna šansa za Napoli, Lavezzi prolazi Cahilla i gadja dalji dio Cechova gola ali neprecizno, lopta je prohujala par centimetara pored gola Ceškog golmana.

U 57. minutu meča Cavani pokušava iz odbijanca ugroziti go gostujuće ekipe, bila je to dobra prilika ali siguran Peter Cech.

Cahill dobija žuti karton nakon vrlo grubog starta nad Lavezzijem 59 minut meča.Matin pokušaj završava u rukama De Santisa u istom minutu utakmice.
Lavezzi opet prijeti par minuta kasnije ali Ivanović blokira njegov udarac.

Katastrofalna greka Davida Luiza, lopta se nakon njegove intervencije odbija do Cavanija koji lako upošljava usamljenog Lavezzija. Urugvajac lako pogadja praznu mrežu Cecha koji je izašao sa Gol Crte.

U 70 minutu pokušaj ubrzavanja igre i ulazak Lamparda ali ni to nije urodilo plodom jer gostujući igrači nisu uspjeli naći pukotinu u odbrani Napolitanaca sve do kraja meča.

Vrijedi još napomenuti poslednju pravu šansu za Napoli, nakon još jedne kontre i lijepe akcije Cavanija i Lavezzija lopta dolazi do Christiana Maggia koji šutira u okvir gola, Cech je već bio savladam ali Cole uspijeva spasiti katastrofu za Chelsea i ostaviti nadu svojoj ekipi u eventualni prolaz dalje.

Da li će AVB konačno otići i da li je ovo kap koja je prelila čašu? Ne treba vas čuditi ukoliko već sutra budete pročitali da je Portugalac otpušten.

Нема коментара: