20 фебруар 2012

Vraća li se Mourinho u Englesku?

Da li je Portugalac spreman na nove izazove u Engleskoj  ili još nije završio posao u Španiji?

Mourinhu u Realu ide dobro ali pitanje je koliko će još ostati u Španiji, navodno je Portugalac nezadovoljan odnosom javnosti i odlučan u namjeri da se vrati u Englesku i napusti Real bez obzira na ishod borbe za naslov..
Ukoliko je ovo tačno sasvim je realno očekivati povratak Portugalca u najjaču ligu na svijetu.
Kako kažu mediji u Engleskoj  "Posebni će u Engleskoj  moći da bira  koji klub hoće da trenira".

 

 Jedna od mogućnosti koja se najviše spominje je Manchester City kojem ide dobro ove sezone ali ipak odlazak Mancinija je moguć. Gradjani traže trenera za budućnost, ako Mourinho bude dolazio definitivno je City taj koji će mu ponuditi najveću platu što bi moglo biti presudno u ovom slučaju.
Mourinhu bi se definitivno ovakva mogućnost svidjela s obzirom na to da mu bogati šejci mogu dovesti koga god on poželi...

Da li je Roman Abramovič shvatio svoju grešku i da li je odlučio da je ispravi? Pitaju se britanski mediji poslednjih sedmica. Nedavno je Mourinho rekao da bi volio da ode u klub u kojem kako on kaže "još nije završio posao". Mourinho je emonivno  vezan za klub u kojem je radio od 2004 sve do 2007 godine, a navijači " Plavaca" nisu zaboravili njegove zasluge u klubu iz Londona

Man Utd- Ferguson definitivno neće napustiti United na ljeto tako da je teško očekivati dolazak Portugalca na Trafford ovog ljeta. Mourinho se već odavno povezuje kao mogući nasljednik legendarnog  Alexa Fergusona, sam je Portugalac priznao da bi mu bila čast jednog dana voditi klub sa Old Trafforda. Ukoliko planira doći u Manchester United realnije je očekivati da to uradi sljedeće ljeto i da još godinu dana ostane u Realu.

Mnoge bi iznenadio eventualni dolazak Portugalskog stručnjaka na White Hart Line ali to nije toliko nemoguće. Tottenham je u zadnje vrijeme postao vrlo respektabilna ekipa koja je sposobna boriti se za trofeje, to su pokazali ove sezone, s obzirom da su pobjegli  Arsenalu i Chelseaju na 10 dodova. Redknap se spominje kao novi selektor Engleske tako da bi mjesto na klupi moglo biti ispražnjeno. Mourinho i još 2 solidna pojačanja i Tottenham postaje ozbiljan kandidat za titulu.

Spominju se još Arsenal i Liverpol ali šansa da mourinho predje kod njih je veoma mala.



Нема коментара: