19 фебруар 2012

Mourinho likuje!

Mourinho ima dosta razloga za zadovoljstvo u zadnje vrijeme Njegov klub je praktično već osigurao titulu prvaka Španije, u LP su jedni od favorita a navijači njegovih bivših klubova ga mole da se vrati i da spasi stvar.
 

Šta se dešava sa bivšim Mourinhovim klubovima ove sezone?

Kako je Inter osvojio troduplu krunu prije dvije godine pitaju se mnogi. Ekipa Massima moratije je promijenila 4 trenera u zadnje 2 godine. Ekipa bilježi katastrofalne rezultate, trenutno su 7. na tebeli.
Morati vjerovatno sada plače za Mouom ali nije on jedini koji ovih dana “plače” za Mourinhom. Zbog Portugalca sasvim sigurno ne spavaju mirno barem dvojica ljudi: jedan je ruski tajkun i gazda Chelseaja Roman Abramovič. Obojica proklinju dan kad su se rastali od Portugalca. Pogotovo Abramovič koji je Mourinhu uručio otkaz. Chelsea je poslije Mourinhove ere osvojio samo jedno prvenstvo.
Inter, pak, danas izgleda kao da će proći još 50 godina prije nego što opet bude u situaciji da ponovi podvig koji su ostvarili s Portugalcem koji im je 2010. godine podario trostruku krunu: Kup Italije, Scudetto i Ligu prvaka. Prvi, a možda i zadnji put u istoriji!?
Povratak Mourinha na San Siro zazivaju navijači Intera poslije još jedne blamaže i poraza od Bologne (0-3). Inter gubi od momčadi koja u svojim redovima ima jednog ozbiljnog igrača, a to je veteran Marco Di Vaio. “Crno-plavima” to je treći poraz zaredom, drugi na San Siru, a u posljednjih pet kola osvojili su samo bod te su sad propali do šeste pozicije u Serie A. Europa im visi...

Uz to ih čeka osmina finala Lige prvaka protiv Marseillea. U ovakvom stanju teško da će proći dalje. Massimo Moratti nije više želio slušati zvižduke s tribina, nego je napustio ložu dvadesetak minuta prije kraja utakmice.

 

Činjenica je da ni Ranieri nije uspio spasiti Inter od raspada, iako se u jednom trenutku činilo da je Inter ozdravio. Nanizali su sedam pobjeda zaredom, dobili Milan, ali kola su opet krenula nizbrdo. Roma ih je razbila 4-0, gube od Novare i Bologne doma, raspad sistema...
 Ranieri je drugi trener Intera u ovoj sezoni. Gian Piero Gasperini izdržao je samo deset kola. Bio je to nastavak agonije jer se poslije Mourinha na Interovoj klupi nije dugo zadržao ni Španjolac Rafa Benitez, a Brazilac Leonardo pobjegao je u PSG.

Problem Intera nisu čak ni treneri, nego momčad koja je u Mourinhovoj eri bila u naponu snage. Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Sneijder - Eto’o, Milito, Pandev - to je bila superjaka momčad na vrhuncu svoje moći.
Današnji Inter nije ni sjena te momčadi. Ima puno isluženih veterana, njihove su glavne zvijezde na zalazu (Zanetti, Lucio, Cambiasso, Milito), neki su otišli, poput Eto’oa, a zamjene su loše (Forlan, Pazzini, Zarate...). Sneijder nije ni blizu nekadašnje forme. Inter morati napraviti kompletnu rekonstrukciju...



"Mourinho vrati se" vape navijači Bluesa!















A šta tek reći o Chelseaju i Romanu Abramoviču koji je otjerao Mourinha nakon 2 osvojene lige, nakon njegovog odlaska Chelsea je osvoji samo jednu titulu u Ligi 2009 i promijeniio 4 trenera

Na Bridgeu su bili redom Avram Grant, Felipe Scolari, Carlo Ancelotti, Gus Hidink . Niko od navedenih nije vratio stari sjaj kluba osim Hidinka koji je boravio u klubu samo 4 mjeseca.

Plače li Roman kad mu neko spomene Mourinha?
 

Ancelotti je osvojio prvu duplu krunu u istoriji kluba, ali je u drugoj sezoni zakazao i to je značio otkaz za Italijana koji je na kormilu "Plavaca" proveo 2 godine.- Još jedna greška Abramoviča.

Sadašnji menadžer Andre Villas Boas kojeg su novinari prozvali " Novi Mourinho"  nije opravdao očekivanja. Klub pod njegovim vodstvom igra očajno, igrači su mu okrenuli ledja i samo je pitanje vremena kada će Roman izgubiti strpljenje.

Нема коментара: