24 фебруар 2012

Wolves nasao trenera!

Rukovodstvo Vulverhemtona imenovalo Terija Konora, doskorašnjeg zamenika Mika Mekartija, za novog menadžera. Karakterističan je po specifičnom davanju instrukcija igračima.
Čelnici Vulvsa nisu uspeli da zamene Mika Mekartija posle poraza od VBA "zvučnim" trenerskim imenom, pa su odlučili da prvi tim prepuste njegovom asistentu Teriju Konoru (50).

Konor se pridružio stručnom štabu "vukova" 1999. godine, zajedno sa tadašnjim menadžerom Džonom Vordom. Treneri su se smenjivali, a on ostajao u drugom planu, sve do početka sezone 2008/09, kada je promovisan u prvog pomoćnika Mika Mekartija.

Karakterističan je po tome što svakom igraču pre ulaska na teren pažljivo iscrta zadatke na papiru ili tabli, koja ga čini poznatim u trenerskim krugovima širom Engleske.

Kao fudbaler, prošao je omladinsku školu Lidsa, gde je i rođen. Igrao je i za Brajton, Portsmut, Svonsi, Bristol i Jeovil. Nastupao je za mladu selekciju Engleske.

Mladi stručnjak preuzeo je trenersku palicu 13 kola pre kraja prvenstva i dan uoči gostovanja Njukaslu.

"Posle donošenja teške odluke da se rastanemo sa Mikom razgovarali smo sa njegovim eventualnim zamenama i na kraju doneli jednoglasnu odluku da je Teri pravi čovek za to mesto. Sasvim smo sigurni da će na pravi način voditi ekipu do kraja sezone", rekao je Stiv Morgan, predsednik kluba.

Džolion Leskot, štoper Mančester sitija i izdanak Omladinske škole Vulverhemtona biranim rečima govori o Konoru, svom bivšem treneru.

"Teri je jedan od trenera koji su imali najviše uticaja na moju karijeru. Dugujem mu mnogo. Dao mi je pregršt saveta, koje nekad nisam bio u stanju da sasvim prihvatim, ali sam ih tokom karijere usvojio u radu i imao mnogo koristi od njih"

Нема коментара: