22 фебруар 2012

Villas Boas: Još uvijek im nade za prolaz !

Gosti iz Londona poveli su na San Paolu pogotkom Juana Mate u 27. minuti. Do odlaska na odmor Ezequiel Lavezzi i Edinson Cavani preokreću rezultat, a već sigurniju pobjedu pred uzvrat Italijanima je donio Lavezzi svojim drugim golom u 65. minuti.

Chelsea je tako, bez sumnje, u veoma teškoj poziciji te se, baš kao i Arsenal, ne može puno nadati. U teškoj poziciji je i Andre Villas-Boas, Portugalac na klupi Chelseaja, o čijem se statusu u klubu već neko vrijeme špekulira.

"Imali smo šansu preko Sturridgea da povedemo s 2:0, a vrlo moćni u napadu Napoli kaznio je naše pogreške u odbrani. Poraz od jednog gola razlike bilo bi kud i kamo lakše podnijeti", izjavio je Villas-Boas po završetku utakmice, nastavivši:

"No, smatram da ni ovaj 3:1 poraz neće biti nenadoknadiv. Detaljmo ćemo analizirati u čemo smo griješili večeras, kako bi u uzvratu bili bolji. Znamo da im u Londonu s napadačkim rješenjima možemo stvoriti dosta problema".

Portugalac je novinaru koji ga je upitao zašto je na klupi ostavio Franka Lamparda, Michaela Essiena, Ashleya Colea i Fernanda Torresa odgovorio da smatra kako je izveo najbolji sastav večeras.

"Napoli je jak kod kuće. No, ostao nam je uzvrat na Stamford Bridgeu na kojem ćemo dati 100 posto naših mogućnosti. Očekivao sam otvoreno utakmicu, kakva je i bila. Napoli ima trojicu igrača, Cavanija, Lavezzija i Hamšika, koji su brzi u kontranpadima. Morat ćemo kod kuće iskoristiti sve šanse koje nam se ukažu. Nismo 'mrtvi', neće biti lako, ali vjerujem u prolaz", kazao je strijelac jedinog gola za Plavce večeras, španski napadač Juan

Нема коментара: