25 фебруар 2012

Bluesi napokon trijumfovali

Skorašnja posrtanja Čelsija učinila su da i pobeda protiv Boltona bude vest dana u Premijer ligi. Londonskim "plavcima" bilo je dovoljno jedno dobro poluvreme da slome otpor nejakih "trotersa" na "Stamford Bridžu" golovima Davida Luiza, Didijea Drogbe i Frenka Lamparda, za ubedljivih 3:0.

Ekipa Andresa Viljasa-Boaša bila je bez trijumfa u prethodnih pet utakmica. U svim takmičenjima. Nemir se uvukao u svlačionicu, pa trijumf, makar i protiv tima koji se bori za opstanak, dobija na značaju ne samo zbog upisanih bodova. Ipak, Česijevo prvo poluvreme bilo je repriza prethodnih mečeva. Gotovo bezopasni su bili domaći igrači u tom periodu, ali su loš utisak "poništili" mnogo boljim izdanjem u nastavku. David Luiz je već u 48. minutu na pravi način iskoristio "odbitak" i sa ivice kaznenog prostora, preciznim preizemnim udarcem savladao Bogdana.

Čelsi nije posustajao. U samo 120 sekundi Luiz i Drogba su mogli da "overe" tri boda. Loptu je posle pokušaja Brazilca glavom na gol-linije zaustavio Mijači, a Drogba je pogodio stativu. Ipak, napadač Čelsija imao je više sreće u 62. minutu. Posle kornera Lamparda najbolje se odrazio i glavom poslao loptu u mrežu nemoćnog čuvara mreže gostiju. Mogli su tada navijači "plavaca" konačno da odahnu... Dobru partiju Lampard je krunisao golom desetak minuta pre kraja.

Нема коментара: