24 фебруар 2012

Del Bosque ne vjeruje u Torresa!


Podaci koji ilustruju njegovo nesnalaženje pred golom dokazuje i podatak da je od leta 2010. godine u dresu Liverpula i Čelsija postigao 14 golova. Za nacionalni tim je u poslednje dve godine odigrao 20 utakmica i četiri puta zatresao mrežu.

I njegovim zemljacima postalo je jasno da je zaboravio da radi posao za koji prima platu, iako su mu do sad pružali podršku pozivajući ga u nacionalni tim, bez obzira na to što je i tamo sve manje igrao.

Visente del Boske, selektor Španije, obrisao je Toresovo ime sa spiska reprezentacije za prijateljski meč sa Venecuelom. Ni mesto obezbeđeno izostankom povređenog Davida Vilje nije bilo dostupno napadaču Čelsija.

Selektor "crvene furije" odlučio je da napad evropskog i svetskog šampiona predvode Roberto Soldado IZ Valensije i talentovani prvotimac Atletik Bilbaoa Iker Muniain.

"Ovo je baza ekipe za Evropsko prvenstvo, ali nije konačna. Hteo sam da nagradim igrače koji igraju dobro, a Tores nije među njima. Odlučio sam da ovog puta on ne bude u timu. Boli me što nije sa nama, ali ne mogu da budem nepošten i da sputam igrače koji se iz sve snage trude da uđu u tim", obrazložio je svoju odluku Visente del Boske.

Težak udarac na poljuljano samopouzdanje centarfora, koji je potrošio sav kredit i kod trenera Čelsija Andre Viljaš Boaša. Portugalac ga je zamenio na poluvremenu Kup duela sa Birmingemom i ostavio na klupi protiv Napolija u Ligi šampiona.

Нема коментара: